Schizofrenie

Bioresonantie en Orthomoleculaire therapie kunnen veel bijdragen aan het verminderen van Schizofrenie klachten. Met name de verslechtering van het hersenweefsel is een reden om vooral voor Orthomoleculaire behandeling te kiezen omdat je hiermee juist de desastreuze effecten van de oxidatieve stress kan verminderen. Bij schizofrenie zijn de noodzaak van een vroege screening en ingrijpen, beide belangrijk voor zowel de orthomoleculaire aanpak als de conventionele psychiatrische behandeling. Orthomoleculaire behandeling kan veilig plaatsvinden door dit toe te voegen aan de bestaande psychiatrische medicatie. Patiënten met Schizofrenie die behandeld worden met Orthomoleculaire supplementen ervaren positieve veranderingen. Hoe de patiënt er op reageert hangt af van de ernst en tijdsduur van de ziekte. Patiënten die 1 á 2 jaar ziek geweest zijn, reageren vaak binnen een paar weken. Schizofrenie patiënten die meer dan 5 jaar ziek zijn, reageren in het begin minder snel, maar verbeteren juist op de lange termijn.

Uitlokkers van Schizofrenie
Er zijn veel uitlokkende factoren en ziektebeelden met schizofrenie bekend Syfilis, Vitamine B3 gebrek, erfelijke ziekten, trage schildklier, medicijnvergiftigingen, metabole verstoring waardoor Homocysteine zich ophoopt, te korten van foliumzuur en/ of Vitamine B12, slapeloosheid, slechte slaapkwaliteit, zware metalen belasting, een lage suikerspiegel kan klachten veroorzaken die op Schizofrenie lijken, een cerebrale allergie, histamine afwijkingen (hoge of lage spiegels), koper te veel of te weinig, Pyrolurie, candida, te hoge serotoninespiegel enz.

Groepen Schizofrenie patiënten
De meeste patiënten met Schizofrenie zijn op basis van biochemische kenmerken in 6 groepen onder te verdelen. Iedere groep heeft eigen kenmerken en zal daarom een andere aanpak van supplementen kennen.

1. Lage concentratie histamine in combinatie met te veel aan Cu (koper)
2. Hoge concentratie histamine en Cu te kort
3. Pyrolurie (HPU)
4. Cerebrale allergie vaak veroorzaakt door gluten
5. Hypoglycaemie
6. Genetische afwijkingen

Ad1 Histamine tekort en koper te veel
Histamine is een belangrijke stof voor de hersenen, omdat het bij veel reacties betrokken is. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de patiënten met Schizofrenie een lage histaminespiegel heeft en deze naar normaal stijgt als ze verbeteren. Deze zelfde patiënten hebben hoge koperspiegels. Verhoogd koper verminderd de bloed histaminespiegel. Te veel koper correleert met psychosen.

Ad 2 Histamine te veel en koper te kort
Dit doet zich vooral bij mannen voor bij 15-20% van de patiënten. Symptomen in deze groep zijn o.a. hyperactiviteit, dwangmatig gedrag, obsessies, inwendige spanningen, gedachteloosheid, fobieën, chronische depressie en sterke suïcidale neigingen. Fysieke signalen kunnen zijn: lage pijntolerantie, snel metabolisme, overmatig zweten, seizoensgebonden allergieën, en vaak verkouden.

Ad 3 Pyrolurie.
Pyrol is een chemische verbinding uit bloed die betrokken is bij de aanmaak van Haem, de rode stof uit rode bloedcellen. Pyrolen binden met Vit B6 en daarna met zink. Als er dus veel pyrolen in de urine zitten, krijgt het lichaam van Vit B6 en zink een tekort. Ongeveer 15-30% van de schizofrene patiënten hebben pyrolurie. Vrouwen hebben hier het meest last van.

Ad 4 Cerebrale allergie.
In het geval van cerebrale (hersen) allergieën, waarbij het zenuwstelsel aangedaan is, is sprake van herseninflammatie, geïrriteerdheid, angst, depressie, agressie, extreme stemmingswisselingen over de dag, hyperactiviteit en psychosen. Overgevoeligheden die gevonden worden zijn voor tarwe (64%), mais (51%), melk (50%), tabak (75%), en diverse koolhydraten (suikers). Er worden in deze groep een hoge percentage aan overgevoeligheden gevonden.

Ad 5 Hypoglycaemie.
Hypoglycaemie komt veel voor en gezien de veelheid van klachten die hypoglycaemie kan geven, is het belangrijk uit te zoeken of dit de Schizofrenie uitlokt.

Ad 6 Genetische afwijkingen.
Gezien de vele genetische afwijkingen waarmee schizofrenie gepaard kan gaan, is het belangrijk dit uit te laten zoeken.

Behandelmethode van Schizofrenie
Omdat bij ieder patiënt andere kenmerken een rol kunnen spelen, is het belangrijk goed uit te zoeken wat er bij de patiënt speelt. Hoe weet je welk supplement je nodig hebt? Eén van de methodieken die daarbij een belangrijke ondersteunende rol heeft, is Bioresonantie, omdat je daarmee kunt meten welke stoffen een positief effect op welk hersengebied heeft en waarvan  te veel of te weinig aanwezig is. Verder kan je er ook mee meten of er in bepaalde hersengebieden schimmel- of parasitaire signalen te vinden zijn. Als je concrete tekorten of belastingen vindt, kun je die met bioresonantie of orthomoleculaire supplementen aanpakken en klachten verminderen. Zo kunnen klachten aangepakt en verder verminderd worden.
Hierbij is het van belang dat de patiënt zich houdt aan een dieet waarin zoveel mogelijk allerlei toevoegingen voorkomen worden, in ieder geval geraffineerde suikers en zoetstoffen Daarnaast dient de patiënt alles te vermijden wat tot een verhoogde productie van adrenaline kan leiden:
– Stress
– Voedingsallergie
– Hypoglycaemie
– Onvoldoende lichaamsbeweging

Behandelresultaat Schizofrenie
Casus. Patiënt N heeft op z’n 20ste schizofrenie gekregen en kan daardoor niet meer functioneren en wordt met allerlei medicijnen onder controle gehouden. Hij heeft geen energie, kijkt mensen niet aan, legt geen contact met mensen, kan geen inspanning leveren, heeft geen kracht in de spieren, kan niet tegen de zon en nog veel meer.
Na behandeling door Vlam Consult heeft N een deel van z’n energie weer terug, kijkt deze je weer aan en kan deze weer gesprekken voeren en voelt zich stukken beter. Recente vondsten van parasieten in bepaalde hersengebieden geven hoop op een verdere verbetering.

Wil je meer weten of een afspraak? Neem dan contact met ons op.

Contactgegevens

Verwierdelaan 20
3903 DL Veenendaal
Tel: 0318 820869
info@vlamconsult.nl
Kvknr : 30187909

Route beschrijving

AANGESLOTEN BIJ