Bipolaire stoornis

In de patiëntenpopulatie met een Bipolaire stoornis zijn biochemisch gezien diverse afwijkende waarden te vinden. Om deze stoornis goed te kunnen behandelen, is het belangrijk te kijken welke groepen onderscheiden kunnen worden. Een groep patiënten uit een database van 1500 was als volgt onder te verdelen:
Bij ongeveer 35% is sprake van ondermethylering, bij 25% van de patiënten is sprake van overmethylering en bij de rest speelt methylering geen direct rol, maar Pyrolurie.

Deze drie groepen kenmerken zich in het algemeen door:

A. Ondermethylering:

 • Deze groep heeft een hoge incidentie van seizoensallergieën, neiging tot dwangneurosen, perfectionisme, hoog libido, spaarzame lichaamsbeharing. Ze neigen er toe weinig te spreken en kunnen langere tijd bewegingloos zitten. Ze lijken van buiten rustig, maar hebben intern last van extreme angsten.
 • Ze reageren o.a. gewoonlijk goed op supplementen als methionine, bepaalde mineralen, omega-3 en vitamine B-6, A, C.
 • Ze moeten supplementen met foliumzuur vermijden.

B. Overmethylering:

 • De meest kenmerkende symptomen zijn de afwezigheid van seizoens- en inhalatie allergieën, maar wel een overvloed aan gevoeligheden voor allerlei chemische stoffen en voedselintoleranties, hoge mate van angstigheid die voor iedereen duidelijk zichtbaar is, laag libido, obsessies maar geen dwangneurosen, neiging tot vervolgingswanen, aan gehoor gekoppelde hallucinaties, lagere prestaties als kind, zware lichaamsbeharing,
  hyperactiviteit, “nerveuze” benen en grootheidsdenken.
 • Ze reageren in het algemeen goed op foliumzuur, vit B-12, niacinamide en diverse andere stoffen.
 • Ze moeten o.a. de supplementen als methionine, SAMe en inositol vermijden.

C. Pyrolurie

 • Deze afwijking is een genetische stressziekte, die geassocieerd wordt met ernstige gemoedswisselingen, hoge angst en depressie. Patiënten met Pyrolurie raken door stress volledig van slag evenals fysieke verwondingen, emotionele trauma’s, ziekten, slaaptekorten enz.
 • Het biochemische karakter van deze ziekte kenmerkt zich door verhoogde urinespiegels van kryptopyrolen, een dubbele deficiëntie van zink en Vit B-6, en lage arachidonzuur spiegels.
 • Ze reageren gewoonlijk snel op supplementen van zink, VitB-6, diverse meervoudig onverzadigd vetzuren en aanvullende nutriënten.
 • Ze moeten supplementen met Histidine, koper en omega-3 vetzuren vermijden.

Heeft een patiënt een Pyrolurie dan heeft deze meestal meer dan de helft van onderstaande symptomen:
– Matige stresscontrole
– Gevoelig voor fel licht en/of hard geluid
– Voorkeur voor hete of sterk gekruid eten
– Aanzienlijke groei na 16de levensjaar
– Ochtendmisselijkheid
– Neiging om het ontbijt over te slaan
– Matige droomherinnering
– Emotionele ontploffingen
– Matig korte termijngeheugen, met misschien een samengaand uitstekend lage termijn geheugen.
– Diagnose van “rapid-cycle” bipolar
– Veel hoger prestatie en alertheid niveau in de avond vergeleken bij de ochtend
– Droge huid
– Abnormale vetdistributie
– Leesstoornis

Behandelmethode van Biopolaire stoornis
Bij iedere patiënt is het belangrijk zorgvuldig uit te zoeken tot welke groep deze behoort en per biochemische stof die van belang is, uit te zoeken of er te kort of een teveel van is. En verder of er nog meer storende factoren zijn, omdat veel ziektebeelden overlappen met andere ziekten. Met bioresonantie kan gemeten worden of je lichaam bepaalde stoffen nodig heeft en verder of stoffen (voeding, bacteriën, candida, metalen, enz) een ontregelend effect hebben. Verder is bioresonantie inzetbaar bij het opruimen van stoffen, bacteriën en andere stoffen die niet in je lichaam thuis horen. Verder zullen mogelijke tekorten van bepaalde stoffen aangevuld worden met behulp van orthomoleculaire supplementen.

Omdat eetgewoonten veel invloed op de klachten kunnen hebben, is het belangrijk aandacht aan goede voeding te geven.

Neem voor meer informatie of een kennismakingsgesprek gerust even contact op.

Contactgegevens

Verwierdelaan 20
3903 DL Veenendaal
Tel: 0318 820869
info@vlamconsult.nl
Kvknr : 30187909

Route beschrijving

AANGESLOTEN BIJ