Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde richt zich op de bouwstoffen van het lichaam, op het versterken, herstellen van lichaamsfuncties, zoals ze behoren te werken. Als je lichaam niet meer in staat is zelf “normaal” te functioneren doordat cellen hun rol niet meer voldoende invullen, is het belangrijk dit te corrigeren met de stoffen die het lichaam daarvoor nodig heeft.

Dit corrigeren kan op veel manieren plaatsvinden. De Orthomoleculaire geneeskunde probeert dit vooral met voeding, voedingssupplementen, natuurlijke stoffen en persoonlijke begeleiding te doen.

Orthomoleculaire geneeskunde is bruikbaar bij:
Chronische aandoeningen als:

 • vermoeidheid vanuit diverse oorzaken
 • spijsverteringsklachten, maag-darmstoornissen
 • gewrichtsklachten en spierpijnen (zoals Artrose, Reuma, Bechterv,Fybromyalgie)
 • overgevoeligheden, allergieën
 • hoofdpijn, migraine
 • depressieve klachten, concentratie- en slaapproblemen
 • diabetes, hart- en vaatziekten en overgewicht
 • Verminderde weerstand, chronische infecties bv Candida, Pfeiffer en andere virale infecties)
 • Psychische aandoeningen (Autisme, ADHD, Bipolaire stoornis, depressie, schizofrenie)
 • Insuline resistentie (bv Diabetes type 2, obesitas, PCOS)
 • Maag-, darmklachten

De huisarts en specialist hebben bij al deze aandoeningen zo hun eigen aanpak, maar ook beperkingen waardoor de patiënt beperkt geholpen wordt. “U moet hiermee leren leven”, krijg je bij chronische aandoeningen vaak te horen.

Bij de bovenstaande aandoeningen kan de Orthomoleculaire geneeskunde een aanvullende inbreng hebben. Deze kan variëren van verlichting tot genezing.

Voeding
In onze voeding die we via de schijf van vijf of vier aanbevolen krijgen, zit vaak niet dat wat we individueel nodig hebben. Deels heeft dat te maken met onze selectieve keuzen uit de schijf, deels met de bereidingswijze, deels met producten die door de teeltmethoden van vandaag onvoldoende essentiële nutriënten bevatten. Gevolg hiervan is een te kort aan bouwstoffen en het ontwikkelen van allerlei klachten. Daarom is gezond eten een belangrijk aandachtspunt.

Voedingsbestanddelen
Als de gezondheid van ons lichaam achteruit gaat door een bepaalde ziekte is het belangrijk op te sporen welke biochemische processen hierbij betrokken zijn. Met onze huidige kennis van wetenschappelijk onderzoek kunnen we uitzoeken of er voedingsstoffen zijn die zinvol zijn bij het beïnvloeden van bepaalde ziekten. Vaak kunnen we met deze kennis specifieke voedingsbestanddelen inzetten die tot verbetering of herstel kunnen leiden.

Natuurlijke stoffen
Ook met natuurlijke stoffen kunnen bepaalde ziekten (naast een goede voeding voor gezonde opbouw van het lichaam) beïnvloed worden. De natuur levert hiervoor heel veel mogelijkheden aan van lycopeen uit de tomaat als anti-oxidant tot beta-glucanen (om de afweer te stimuleren).

Voor meer informatie zie www.MBOG.nl, www.soe.nl

Contactgegevens

Verwierdelaan 20
3903 DL Veenendaal
Tel: 0318 820869
info@vlamconsult.nl
Kvknr : 30187909

Route beschrijving

AANGESLOTEN BIJ