Darmklachten

Oorzaken darmklachten
Chronische darmklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Darmklachten zoals wisselende ontlasting en een spastische colon hebben vaak met parasieten te maken. Bij onderzoek van de ontlasting wordt vaak niets gevonden, omdat deze parasieten niet in de darm zitten, maar vaak in de darmwand of buikholte. Bij een verkeerde darmflora met bijvoorbeeld veel gisting, kan de opname van belangrijke voedingsstoffen, die essentieel zijn voor de afweer, ernstig belemmerd zijn. Ook de doorlaatbaarheid van de darmen wordt grotendeels door deze flora bepaald, maar er spelen ook andere zaken een rol, zoals wat je eet, is het afweersysteem van je darmen op orde of is deze onvoldoende in staat om ongewenste indringers op te ruimen? Je maagdarmkanaal moet het meeste van alle organen vreemde indringers opruimen. Doet je afweer dat niet, dan ontstaat op den duur een steeds slechter functionerend intern milieu, met darmklachten als
gevolg.

Behandelmethode bij darmklachten
Het is daarom belangrijk aandoeningen als: Langdurige verstoppingen, diarree, wisselend dikte van de ontlasting, chronische ontstekingen (Colitis, Proctitis, Crohn ed ), spastisch colon, buikpijnen, maar ook maagklachten (oa Zuurbranden, Helicobacter, gastritis en duodenitis) te onderzoeken op belastende ziekteverwekkers. Bioresonantie is bij uitstek geschikt om zulke ziekteverwekkers op te sporen. Op basis van deze metingen kan vaak een gerichte aanpak tegen de maagdarmklachten ingezet worden.

Vaak zal de aanpak bestaan uit:

  • het opruimen van parasieten, bacteriën, virussen of schimmels.
  • het verbeteren van de samenstelling van de darmflora.
  • Het verbeteren van de voeding.
  • En het versterken van de afweer.

De afweer is vaak te versterken met probiotica, maar ook door het opruimen van constitutionele belastingen (bijv Tuberculinum). Hierbij wordt zowel van bioresonantiesignalen als voedingssupplementen gebruik gemaakt. Afhankelijk van de complexiteit zullen voor zo’n behandeling 3 of meer consulten nodig zijn.

Contactgegevens

Verwierdelaan 20
3903 DL Veenendaal
Tel: 0318 820869
info@vlamconsult.nl
Kvknr : 30187909

Route beschrijving

AANGESLOTEN BIJ