Depressie

Depressies hebben een beperkte relatie met seizoenen. De depressies hebben in het algemeen andere oorzaken. Deze hebben vaak te maken met stoffen die we te kort komen of stoffen die het lichaam te veel aanmaakt of verzameld, waarvan sommige zelfs giftig zijn. Op basis van gevonden verschillen in stoffen die bij depressies betrokken zijn, zijn de meeste patiënten in 5 groepen in te delen.

1. Depressies door hoge histamine spiegel
2. Depressies door lage histamine spiegel
3. Depressies door pyrolurie
4. Depressies door koper overmaat
5. Depressies door toxische belastingen

Kenmerkend voor deze groepen is:

1)Depressies door hoge histamine spiegel
Veel voorkomende kenmerken zijn: gevoelig voor seizoensinvloeden, er is sprake van dwangmatig denken of handelen, gevoelige luchtwegen en hoofdpijnen. Vaak uiterlijk rustige types, weinig spraakzaam. Bij deze patiënten zijn belangrijke neurotransmitters te laag met als resultaat een depressief gevoel. De behandeling richt zich op stoffen die de neurotransmitterspiegels verbeteren (oa calcium, methionine, SAMe, magnesium, zink), maar ook op de mogelijke ziekteverwekkers die deze verstoringen veroorzaken.

2)Depressies door lage histamine spiegel
Deze patiënten zijn vaak nerveus, angstig, gevoelig, soms wanhopig. Ze hebben last van allerlei voeding en chemische stoffen (oa parfums), hebben een laag libido, worden soms volledig door iets geobsedeerd en hebben nerveuze benen. Ze hebben verhoogde dopamine en noradrenaline spiegels. Vaak komen ze bepaalde vitamines en sporenelementen te kort, zoals Vit B3, C, B12 en mangaan.

3) Depressies door pyrolurie
Een stressafwijking die te karakteriseren is door uitgesproken stemmingswisselingen, gevoelsuitbarstingen en angstige depressies, niet kunnen ontbijten, zich dromen niet kunnen herinneren en vaak infecties hebben. De patiënten zijn snel van slag door stress, fysieke verwondingen, emotionele trauma’s, ziekten en slaaptekorten. Verder kunnen ze gevoelig zijn voor licht en geluid, hebben een droge huid, abnormale vetverdeling en woede-aanvallen. Ze hebben vooral zink en Vit B6 tekort.

4) Depressies door koper
Deze patiënten (meestal vrouwen) hebben vaak last van: Hyperactiviteit, oorsuizen en een overgevoelige huid voor metalen, veel last van PMS en hormonale wisselingen. Normaal wordt tijdens de zwangerschap de koperspiegel meer dan verdubbeld. Vrouwen met een aangeboren neiging om meer koper vast te houden, hebben daardoor meer last van depressies als gevolg van de kopertoename. Oestrogeen heeft vaak een negatief effect op depressies evenals het eten van chocola, dit is erg rijk aan koper. Mannen hebben hier geen last van. Het belangrijkste is de koperspiegel verminderen en geen chocola te eten.

5) Depressies door toxische belastingen
Dit syndroom doet zich vaak plotseling voor met een langere tijd van depressie zonder dat er een duidelijk oorzaak is en zonder voorafgaande depressie historie. Toxische stoffen als lood, cadmium, kwik en een heel breed scala aan organische en anorganische chemicaliën zijn in staat depressies te veroorzaken.

Behandelmethode bij depressies
Misschien herken je je in één van deze groepen of slechts enkele klachten. Vlam Consult meet al de stoffen waarvan bekend is, dat ze een belangrijke rol spelen, om zo te bepalen van welke stof er te veel of weinig is.
De therapie richt zich op het aanvullen of corrigeren van deze stoffen. Giftige stoffen die niet in je lichaam thuis horen, gaan we opruimen, en zo ook virussen en schimmels die hierbij betrokken zijn.

Naast deze verstoringen is het erg belangrijk met name het limbisch systeem (je gevoelscentrum) te controleren op parasitaire of schimmelbelastingen. Zolang dit soort belastingen daar zitten, is langdurig herstel niet mogelijk en kan een depressie ieder moment weer toeslaan.

Op deze manier levert Vlam Consult een belangrijke bijdrage aan herstel en probeert te voorkomen dat er allerlei antidepressiva onnodig geslikt worden.

Wil je meer weten of een afspraak? Neem dan gerust contact op.

Contactgegevens

Verwierdelaan 20
3903 DL Veenendaal
Tel: 0318 820869
info@vlamconsult.nl
Kvknr : 30187909

Route beschrijving

AANGESLOTEN BIJ