ADHD

Uit de diagnose en behandeling van meer dan 6.000 kinderen en volwassenen met ADHD, ADD, of LD. blijkt onder deze groepen een enorme verscheidenheid aan biochemische typen te zitten, die allemaal een andere benadering nodig hebben. Ongeveer 60% van deze patiënten hebben hoge dopamine- en lage choline spiegels en doen het goed op choline bevorderende supplementen. Uit diagnostisch onderzoek onder dezelfde patiënten blijkt dat er bij de meeste van hen een biochemische disbalans is met betrekking tot neurotransmitter concentraties en hersenfuncties. In zeer veel gevallen verdween de ADHD door de biochemische disbalans te behandelen. Overigens komt een verkeerde diagnose vaak voor. In zulke gevallen gaat het vaak om problemen die met verveling of autoritair gedrag te maken hebben.

Voeding
In veel gevallen is voeding een belangrijke bron van ADHD. Het opsporen van voedingsstoffen (suikers, hoge dosis vitaminen, banaan, honing, chocola) of additieven (kleurstoffen) waar de patiënt overgevoelig voor is, is een belangrijk aandachtspunt.

Behandelmethode van ADHD
Omdat bij ieder patiënt andere kenmerken een rol kunnen spelen, is het belangrijk goed uit te zoeken waar een patiënt gevoelig voor is en daar de supplementen en voeding op aan te passen. Maar hoe weet je welk supplement je nodig hebt en voor welke voeding je overgevoelig bent? Eén van de methodieken die daarbij een belangrijke ondersteunende rol kan spelen is Bioresonantie, omdat je daarmee kunt meten welke stoffen een positief effect op het lichaam hebben, welke stoffen te veel aanwezig zijn of waar je overgevoelig voor bent. Maar ook welke parasitaire en schimmelbelastingen er in bepaalde hersengebieden zitten.
Met Bioresonantie kunnen veel klachten verminderen of verdwijnen door de overgevoeligheden te verminderen en door op basis van metingen te kijken welke supplementen een verbetering van de ADHD geven. Daarnaast worden de parasitaire en/of schimmelbelastingen opgeruimd. Als dit niet wordt opgeruimd, blijft dit een uitlokkende factor van het ADHD gedrag. Verder is het van belang de darmfunctie te verbeteren met een dieet waarin de ADHD uitlokkende stoffen zoveel mogelijk voorkomen worden en in ieder geval de stoffen waarvoor de patiënt gevoelig is. Ook de oorzaak hiervan zal opgeruimd moeten worden.

Wil je meer weten of een afspraak? Neem dan gerust contact met ons op.

Contactgegevens

Verwierdelaan 20
3903 DL Veenendaal
Tel: 0318 820869
info@vlamconsult.nl
Kvknr : 30187909

Route beschrijving

AANGESLOTEN BIJ